Dogodki v tem mesecu

Dragi obiskovalci,

vse, ki vas zanima vpis v glasbeno šolo, obveščamo, da vpis poteka prek spletne prijave na naslednji povezavi: https://www.eglasbenasola.si/vpis/48. Več informacij o vpisu najdete v zavihku vpis oziroma splošne informacije.

V mesecu maju nas čaka nekaj izjemnih dogodkov in rednih šolskih nastopov, na katere ste lepo povabljeni:

V soboto, 13. maja, se bodo člani malega godalnega orkestra predstavili v Glasbeni šoli Postojna v okviru revije godalnih orkestrov Zveze primorskih glasbenih šol. Prireditev se prične ob 11. uri, poleg Malega godalnega orkestra GŠ Vrhnika pa bodo nastopili še orkestri GŠ Sežana, GŠ Idrija, GŠ Koper, GŠ Cerknica, GŠ Ajdovščina in GŠ Postojna. Vstop na prireditev je prost, lepo vabljeni k obisku!

V sredo, 17. maja, pa lahko izbirate udeležbo med dvema prireditvama: dolgoletni člani zasedbe Kvartet Perfect bodo nastopili na zaključku otroškega festivala poezije Rima raja v Cankarjevem domu na Vrhniki ob 18. uri. Lahko pa nas obiščete na šolskem nastopu v dvorani glasbene šole ob 18.30, ko bodo nastopili učenci glasbene šole, tudi udeleženci glasbneih tekmovanj v Muti in Sremski Mitrovici.

V petek, 19. in soboto, 20. maja, pa nas čaka vsakoletna glasbena poslastica, Festival Vrhnika! Prvi, petkov koncert, je namenjen učencem zaključnih letnikov – absolvetom glasbene šole. V sobotnem programu pa se na odru predstavljajo učitelji glasbene šole. Koncerta bosta potekala v cerkvi svete Trojice nad Vrhniko ob 18. uri. Vstop je prost, dobrodošli!

V tednu od 22. do 26. maja boste lahko spremljali nastope učencev na vseh lokacijah glasbene šole: 22. maja ob 18.30 v Borovnici, 24. maja ob 18.30 na Vrhniki in 25. maja ob 18. uri v Horjulu. Lepo vabljeni!

Zaključek orkestrske sezone pa tudi tokrat ne bo minil brez koncertov orkestrov, ki bodo potekali v Cankarjevem domu na Vrhniki ob 18. uri:

V ponedeljek, 29. maja se predstavita Harmonikarski in Pihalni orkester GŠ Vrhnika

V torek, 30. maja se predstavita Mali in Veliki godalni orkester GŠ Vrhnika s solisti – učenci, ki nadaljujejo glasbeni študij.

V sredo, 31. maja bo v okviru Večera s kitarami nastopil še Kitarski orkester GŠ Vrhnika.

Dobrodošli!