Vabilo na prireditve

Spoštovani obiskovalci,

v naslednjih tednih Vas lepo vabimo na nastope in prireditve učencev glasbenega pouka. Na dveh javnih nastopih boste lahko slišali najboljše učence posameznih glasbenih inštrumentov, na Nastopu tekmovalcev pa se bodo učenci predstavili s tekmovalnim programom, s katerim se bodo udeležili letošnjega 21.Regijskega tekmovanja mladih glasbenikov in 10. Mednarodnega tekmovanja Svirel. Vljudno vabljeni, da jih s svoim obiskom podprete in tako spodbudite k lepim in uspešnim nastopom!

V ponedeljek, 22. januarja, se bodo na I. Javnem nastopu predstavili najmlajši učenci Predšolske glasbene vzgoje in glasbene pripravnice ter najboljši učenci nižjih razredov    (1. – 4. razred) različnih glasbenih inštrumentov in petja. Nastop bo ob 18.30 v Dvorani GŠ Vrhnika.

V sredo, 24. januarja, se bodo na II. javnem nastopu predstavili odlični učenci višjih razredov (5. – 8. razred). Nastop bo ob 18.30 v Dvorani GŠ Vrhnika.

V sredo, 31. januarja, bodo nastopili učenci violine, violončela, kontrabasa in saksofona, ki se bodo udeležili glasbenega tekmovanja. Nastop tekmovalcev bo ob 18-30 v Dvorani GŠ Vrhnika.

Kulturni praznik bomo obeležili z Literarno-glasbenim večerom, kjer se bodo glasbenim nastopom naših učencev pridružili učenci OŠ Ivana Cankarja Vrhnika z recitacijami pesniških in proznih del Franceta Prešerna in Ivana Cankarja. Prireditev bo v sredo, 7. februarja, ob 18. uri.

Nekateri ste že opazili, da je v šolski avli postavljena Razstava ob 200-letnici javnega glasbenega šolstva. Razstava je bila odprta v Slovenskem šolskem muzeju jeseni leta 2016, ko je Zveza slovenskih glasbenih šol z mnogimi odmevnimi dogodki obeležila 200. obletnico prve javne glasbene šole pri Ljubljanski normalki. Od tedaj se razstava seli po različnih krajih po Sloveniji, v GŠ Vrhnika pa bo na ogled do sredine februarja. Vsi, ki bi želeli o razstavi vedeti več, ste lepo povabljeni k odprtju, kjer vas bo skozi razstavo vodila ena od avtoric, ravnateljica GŠ Kamnik, Neža Gruden. Odprtje bo v petek, 2. februarja,  ob 18. uri, v šolski avli.

Dobrodošli v Glasbeni šoli Vrhnika!