Dogodki v mesecu aprilu

Dragi obiskovalci,

mesec april smo pričeli z internimi dogodki v okviru šole.

Člani pihalnega in velikega godalnega orkestra so se urili na Debelem Rtiču za koncerte orkestrov, ki jih organiziramo konec meseca maja. 29. maja boste lahko slišali mali godalni, harmonikarski in pihalni orkester, 30. maja bo nastopil veliki godalni orkester s solisti, 31. maja pa kitarski orkester. Na vse koncerte vas že sedaj lepo vabimo, čez kak mesec pa vam posredujemo še informacije o vstopnicah.

Učenci klavirja so pretekli ponedeljek sošolcem, prav tako učencem klavirja, predstavili dela velikih klavirskih skladateljev Čajkovskega, Griega in Rahmaninova. Nastop smo poimenovali ROMANTIČNI KLAVIR. Če bi radi o skladateljih izvedeli kaj več, povprašajte o njih naše pianiste – gotovo vam bomo znali povedati veliko zanimivega!

Sreda pa je bila namenjena družinam, na sporedu je bil DRUŽINSKI NASTOP, kjer so skupaj nastopili sestrice, bratci, starši, stari starši in prijatelji. Ponosni smo na vse, ki ste se ne glede na vaše znanje inštrumentov podali na oder in tako dodatno motivirali in navdušili učence h glasbenemu ustvarjanju.

V Cerknici pa je potekala slavnostna podelitev Gerbičevihi nagrad in priznanj, ki jih podeljuje Zveza slovenskih glasbenih šol za izjemne dosežke na pedagoškem in organizacijskem področju pri uveljavljanju glasbene vzgoje in izobraževanja. Več o dogodkih zveze najdete na naslednji povezavi: https://www.zsgs.si/novice/

Za osnovnošolce bomo v tem mesecu pripravili predstave in nastope v dopoldanskem času, vse zainteresirane pa lepo vabimo na javne prireditve v tem mesecu:

 

Sreda, 12. 4.: Šolski nastop učencev, ki se jim pridružujejo tekmovalci. Ob 18.30 v dvorani glasbene šole na Vrhniki.

Razredni nastopi bodo potekali 17. 4. (violinisti ob 18.00 in klarinetisti ob 19.15), 19. 4. (pianisti in flavtisti ob 18.30) in 24. 4. (pianisti ob 18.00) v dvorani glasbene šole na Vrhniki.

Ponedeljek, 24. 4.: nastop ODDELKA BOROVNICA ob 18.30 v večnamenskem prostoru OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica.

Torek, 18. 4.: muzikal TAJNO DRUŠTVO PGC ob 18h v Prosvetnem domu Horjul. Če vas skrbi, da ne boste dobili prostora v dvorani, vas lepo vabimo na predhodno JAVNO VAJO, ki bo v ponedeljek, 17. aprila ob 18h na isti lokaciji!

Ponedeljek, 24. 4.: baletna predstava SKOK V VESOLJE ob 18.00 v Cankarjevem domu na Vrhniki. Za brezplačne vstopnice se oglasite v tajništvu od 17. aprila dalje.

Torek, 25. 5.: člani kitarskega orkestra se odpravljajo v Postojno na skupni koncert kitarskih orkestrov GŠ Postojna in GŠ Vrhnika. Lepo vabljeni torej v dvorano Glasbene šole Postojna ob 17.30!

26. aprila si bomo nekoliko oddahnili, v mesecu maju pa se oglasimo z novim naborom zanimivih koncertov in z vabilom k vpisu v glasbeno šolo!