Vrhunec koncertne sezone – koncert orkestrov

Dragi obiskovalci,

v teh zaključnih tednih in mesecih šolskega leta vas vabimo na prireditve vsak teden, skoraj vsak dan. Ta teden želimo posebno pozornost nameniti orkestrom glasbene šole. Skupinsko igranje je eden bistvenih namenov glasbene šole, kjer se poleg nujnosti obvladovanja svojega inštrumenta krepijo tudi človeške vrednote povezovanja, spoštovanja, sodelovanja, poslušanja, potrpežljivosti in še marsikaj. Vse to so otroci dodobra oplemenitili na intenzivnih vajah na Debelem rtiču, tako da vas na jutrišnji in sredin koncert posebej lepo vabimo, z veseljem, da koncerta lahko izpeljemo v dvorani Cankarjevega doma Vrhnika, kjer bo dovolj prostora tako za nastopajoče, kot za vas, publiko.

V torek, 28. maja ob 18. uri, boste lahko slišali dva godalna orkestra s solisti – učenci, ki so uspešno opravili zahtevne sprejemne preizkuse na Konservatorij za glasbo v Ljubljani in bodo gotovo poskrbeli za prihodnost glasbene kulture na Vrhniki in v Horjulu – Megi Češnovar, Jakob Maklin in Vanja Podrzavnik. Med njimi je tudi Lana Fabiani, ki je preteklo soboto že uspešno nastopila kot solistka z orkestrom Simfonika.

V sredo, 29. maja ob 18. uri, pa bosta na programu pihalni orkester glasbene šole in gostje, naši prijatelji iz hrvaškega Labina. Dobro si poglejte spodnje objave, da ne zamudite vrhuncev orkestrske igre in prvih solističnih izkušenj mladih glasbenikov! Vstop je prost.